Zpět na recepty |
KŘENOVÁ POMAZÁNKA Z HRAŠKY
Z Hrašky můžeme uvařit velice jemnou, výživnou a chutnou pomazánku. 50 g Hrašky, 250 ml vody, sůl 1 lžíce jemně strouhané křenu 1 nakládaný okurek nebo citrónová šťáva, 50 g másla, 1 cibule Pracovní postup: Hrašku vsypeme do vody, rozmícháme, osolíme a 20 minut vaříme na plotýnce, mírném plameni. Necháme vychladnout a pak vmícháme máslo o pokojové teplotě, strouhaný křen, okurek nebo citrónovou šťávu a jemně nakrájenou cibuli. Poznámka: Máslo můžeme v receptu vynechat a nahradit olejem a nebo uvařit základ na pomazánku řidší tak , aby se dal dobře roztírat. Varianty: Místo křenu použijeme česnek nebo jemně strouhaný celer a mrkev nebo čerstvou papriku apod. |